ΙΣΤΟΡΙΚΟ

Ο Ραδιοφωνικός Σταθμός της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας 106,3 FM STEREO λειτουργεί ως επέκταση και συνέχεια του πρώην Ραδιοφωνικού Σταθμού «Πατροκοσμάς»  του Ι. Ν. Αγίου Χριστοφόρου Αγρινίου, κατόπιν ευγενούς προσφοράς και παραχωρήσεώς του προς την Ιερά Μητρόπολη, από το εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ιερού Ναού. Αξίζει να επισημανθεί ότι ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ.ΚΟΣΜΑΣ, από την πρώτη στιγμή της ενθρονίσεώς του  εξήγγειλε την δημιουργία επισήμου Ραδιοφωνικού Σταθμού της Ιεράς Μητροπόλεως αλλά μέχρι να υλοποιηθεί το όραμα αυτό, υποστήριξε και υποστήριζε πάντοτε οικονομικά τον πρώην Ραδιοφωνικό Σταθμό «Ο Πατροκοσμάς» καλύπτοντάς του συνεχώς όλα αυτά τα χρόνια, τα λειτουργικά έξοδα (λογαρ. ρεύματος, συχνές τεχνικές βλάβες στους αναμεταδότες που συνέβαιναν λόγω κακοκαιρίας κ.τ.λ.).

Από τον φθινόπωρο 2010 άρχισε να εκπέμπει με δοκιμαστικό τοπικό πρόγραμμα ενώ σήμερα το πρόγραμμα περιλαμβάνει τις τοπικές εκκλησιαστικές ειδήσεις της Ιεράς Μητροπόλεώς μας και διάφορες ψυχωφέλιμες θεολογικές, πατερικές, παιδαγωγικές εκπομπές και ομιλίες. Καλύπτει την αναμετάδοση της Θείας Λειτουργίας σχεδόν κάθε Κυριακή, των Ιερών Ακολουθιών κατά τις Μεγάλες Εορτές, καθώς και σημαντικές εκδηλώσεις της Ιεράς Μητροπόλεως. Μεταδίδει τις Αρχιερατικές Θείες Λειτουργίες και τις Χοροστασίες του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ.κ. ΚΟΣΜΑ από την Ιερά Πόλη του Μεσολογγίου, από το Αγρίνιο, τις κωμοπόλεις και από όλα τα μεγάλα χωρία της Ι. Μητροπόλεώς μας, όπου καθίσταται εφικτή η ζωντανή σύνδεση.

Σήμερα, με τις συνεχείς προσπάθειες του Σεβ. Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ. ΚΟΣΜΑ (Διευθυντή του Σταθμού), διαθέτει πλέον σύγχρονο τεχνικό εξοπλισμό: υπερσύγχρονο δίκτυο υπολογιστών σε όλα τα studio του, ενώ το νυκτερινό πρόγραμμα καλύπτεται με ειδικό αυτόματο σύστημα. Εκπέμπει διαρκώς 24 ώρες το εικοσιτετράωρο, ενώ οι εκπομπές του εγγράφονται ψηφιακά στα studio ηχογραφήσεων του σταθμού και περιλαμβάνουν ποικιλία θεμάτων. Οι συνεργάτες του είναι κατά το πλείστον κάτοχοι πανεπιστημιακών τίτλων, ιερείς και λαϊκοί, οι οποίοι και προσφέρουν αμισθί τις υπηρεσίες τους, ώστε ο σταθμός να μεταδίδει τον καθαρό, ανόθευτο, αναπλαστικό λόγο του Θεού στις χιλιάδες των ακροατών του. Ανάμεσα στην πολυφωνία των μέσων ενημερώσεως της Αιτωλοακαρνανίας, ο Ραδιοφωνικός Σταθμός της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας 106,3 FM STEREO, αποτελεί  την φωνή της Ιεράς Μητροπόλεώς μας στα ερτζιανά, είναι η άλλη φωνή που συντροφεύει, ξεκουράζει και ψυχαγωγεί κάθε ακροατή. Είναι η φωνή του Ευαγγελίου του Χριστού, της αληθείας της Ορθοδόξου Εκκλησίας, της αγάπης, της ελπίδας και του γόνιμου προβληματισμού.

Copyright © 2020. All Rights Reserved.